Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ραγδαία αύξηση τουριστικής κίνησης στα ελληνικά νησιά...

έχω την υποψία ότι το φετινό καλοκαίρι θα μαζέψουμε όλο το κόσμο στα νησιά μας ! κοιτάξτε τι πήρε το μάτι μου σ' ένα kafeneio-gr.blogspot. :

Την Τρίτη 10 Ιουνίου, και ώρα 9 π.μ. στο κτήριο 5 της πρώην Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων θα εκδικασθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων της Λέσβου Κοκκώνης Κουβαλάκη, Μαρίας Ρόδου και Δημητρίου Λάμπρου, εκδότη του περιοδικού «Δαυλός» (www.davlos.gr), κατά του σωματείου «Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος ΟΛΚΕ».

Το Πρωτοδικείο Αθηνών καλείται να αποφασίσει εάν το εν λόγω σωματείο δικαιούται να χρησιμοποιεί στην επωνυμία του τη λέξη «Λεσβιακή», ή για τα μέλη του, τον σεξουαλικό προσδιορισμό «λεσβία», όταν ούτε το ίδιο, ούτε τα μέλη του κατά την άποψη αυτών που έκαναν την μήνυση δεν έχουν οιαδήποτε σχέση με την Λέσβο και τα λεσβιακά πράγματα.


Η αναγγελία της κατάθεσης της αίτησης αυτής των τριών κατοίκων της Λέσβου στις 10 Απριλίου 2008 είχε ως γνωστόν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο στα μέσα ενημερώσεως όπως το CNN, BBC, Associated Press, Reuters, New York Times, Guardian, Le Monde, Aljazeera και χιλιάδες άλλα ανά τον κόσμο είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση αυτή .

Αναμένεται, ότι και η δίκη αλλά και η απόφαση της Δικαιοσύνης θα προκαλέσει το ίδιο ή και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.


Με αφορμή την παραπάνω είδηση θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία :
για τις γυναίκες έχει επικρατήσει ο προσδιορισμός "λεσβία"
μήπως για τους άντρες ομοφυλόφιλους από δω και πέρα ο προσδιορισμός"τήλιο" αρχίσει να τους αντιπροσωπεύει?
Κι αν συμβεί αυτό ? τι κάνω ? τι θα ρουφάω?
πάει το αγαπημένο μου ρόφημα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: