Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Vardarska αυτό ειναι όνομα των Σκοπίων...και μ' αυτό να ζήσουν, όπως μέχρι τώρα έζησαν



«Το δημοψήφισμα δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, είναι ωστόσο στην ευχέρεια κάθε χώρας να αποφασίσει τη διενέργειά του», δήλωσε ο κ. Μάθιου Νίμιτς μετά τις επαφές που είχε την Παρασκευή στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ.

Aπό τα Σκόπια, ο κ. Νίμιτς κάλεσε την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ να εργαστούν σκληρά το καλοκαίρι ώστε να υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας έως το φθινόπωρο, προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό εντατικές θερινές διαβουλεύσεις, που ενδέχεται να εξελιχθούν σε μαραθώνια διπλωματική διαπραγμάτευση.

Ακολουθώντας τη δοκιμασμένη τακτική της τουρκικής διπλωματίας, η οποία συνεχώς διευρύνει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων (με την προσθήκη μονομερών διεκδικήσεων) παζαρεύοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρουέφσκι έθεσε θέμα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα!

Τη στιγμή που η εξελισσόμενη διαπραγμάτευση περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, ο ιέραξ κ. Γκρούεφσκι μετά το ζήτημα της υποτιθέμενης «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας αξίωσε την επιστροφή των περιουσιών των «Μακεδόνων του Αιγαίου» που δήθεν έχει δημεύσει το ελληνικό κράτος, την ελεύθερη πρόσβαση στη γενέτειρά τους και την παροχή διπλής υπηκοότητας.

Η απόπειρα του πρωθυπουργού των Σκοπίων να ανακινήσει το ανύπαρκτο θέμα της υποτιθέμενης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να θεωρείται άσχετη από την επίσημη δήλωση του κ. Νίμιτς ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, που προφανώς αποθράσυνε τον κ. Γκρούεφσκι.

Το προφανές είναι ότι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης των Σκοπίων περί «μακεδονικής» μειονότητας μάλλον δυναμιτίζουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες διεξάγονται υπό τον προσωπικό απεσταλμένο του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών. Η άλλη όψη της πρόκλησης των Σκοπιανών είναι ωστόσο ευνοϊκή για την ελληνική διπλωματία, αφού της δίνει το πεδίο να αναδείξει την αλυτρωτική προπαγάνδα των Σκοπιανών και την πραγματική στρατηγική τους να διεκδικήσουν από την Ελλάδα όχι μόνο το όνομα και τα σύμβολα της Μακεδονίας, αλλά πολλά περισσότερα.

Με βάση τα παραπάνω η ελληνική θέση πρέπει να είναι αυτή :

Vardarska πρέπει να είναι το όνομα του μορφώματος κρατιδίου της ευρύτερης περιοχής των Σκοπίων.

Μας προκαλούν και μας αποκαλούν φασίστες, ρατσιστές, αντιδημοκράτες και ποιος ξέρει τι άλλο… αυτοί που και το καθημερινό τους φαγητό το οφείλουν στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και την βοήθεια της Ελληνικής πολιτείας, δηλαδή των Ελλήνων πολιτών.

Αυτές είναι οι αφίσες που κυκλοφορούν στους δρόμους τους

  • Τολμούν να βρίζουν τα ιδανικά και τα πιστεύω μας.
  • Τολμούν να επιτίθενται φραστικά και αποπειρώνται την διαπόμπευσή μας στην διεθνή κοινότητα.
  • Τολμούν να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα είναι αμετακίνητη στις θέσεις της και παίζει το χαρτί του «δυνατού».
  • Τολμούν να κλέβουν ήρωες και προσωπικότητες της ιστορίας μας, στην προσπάθειά τους να πιαστούν από κάπου, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και να μην γίνουν «κομμάτια» λόγω της πολυεθνικότητας από την οποία αποτελούνται
  • Προκαλούν σε καθημερινή βάση τη νοημοσύνη του κάθε Έλληνα
  • Προκαλούν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να έχουν συναίσθηση πως οι προκλήσεις αυτές είναι δυνατόν να τους φέρουν αντιμέτωπους με τα χειρότερα
  • Προκαλούν, αδιαφορώντας και σφυρίζοντας αδιάφορα, έχοντας την απαίτηση να τους φερόμαστε ως ίσους συνομιλητές.

Ποιοί; Αυτοί που διεκδικούν να πάρουν ένα μέρος του σπιτιού μας, ένα μέρος της ιστορίας μας.

Σαν κλέφτες εμφανίστηκαν και απαιτούν από τον νοικοκύρη, όχι να τους φιλοξενήσει, αλλά να τους παραχωρήσει ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού του!

Οι κάτοικοι της Vardarska προσπαθούν να ξεσηκώσουν την διεθνή κοινότητα, εις βάρος της Ελλάδας!

Και σαν να μην φτάνει αυτό, κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, τολμούν να συμπαρατάσσονται μαζί με τον κλέφτη κατά του νοικοκύρη!!!

Μόνο το Vardarska μπορούν να έχουν σαν όνομα.

Το όνομα της Μακεδονίας δεν ταιριάζει σε ανθρώπους καταπατητές, σε ανθρώπους αχάριστους και αγνώμονες. Η Μακεδονία γέννησε τεράστιες προσωπικότητες και την μεγαλύτερη ιστορική προσωπικότητα, θέλουν να την οικειοποιηθούν!

Πρέπει λοιπόν η Ελλάδα να τους αντιμετωπίσει όπως πρέπει. Δηλαδή :

  • Να κλείσουν τα σύνορα τώρα
  • Να σταματήσουν οι εισαγωγές προϊόντων που υπάρχει έστω και υποψία ότι κατασκευάζονται στα Σκόπια
  • Να κλείσουν οι αγωγοί πετρελαίου που τους εφοδιάζουν
  • Να κλειστεί κάθε δίοδος, κάθε δρόμος και μονοπάτι και να αποκλειστούν από την Ελλάδα, όπως τους πρέπει
  • Να φρουρούνται αυστηρά, από αέρα και στεριά, τα σύνορα της χώρας μας με το κρατίδιό τους, από το 3ο Σώμα του Ελληνικού Στρατού
  • Να αποσυρθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις παίρνοντας μαζί τους ακόμη και τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις τους
  • Να ασκηθεί casus belli από την Ελληνική κυβέρνηση με άμεση και αμετάκλητη απόφαση-απαίτηση του Ελληνικού λαού
  • Να απαιτηθεί μέσω της διεθνούς κοινότητας (ΟΗΕ κ.λ.π.) η οικονομική αποζημίωση της Ελλάδας λόγω κατασυκοφάντησής της από τη Vardarska

Αυτά, σαν πρώτα πραγματικά σκληρά μέτρα, για να συνετιστούν. Και αν συνεχίσουν, τότε η (οποιαδήποτε) Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην ισοπέδωσή τους.

Οι Έλληνες πολιτικοί είναι άμεσα υπεύθυνοι για την εξέλιξη του κρατιδίου της Vardarska και για τις «απειλές» που σε καθημερινή βάση εκτοξεύονται από τα βόρεια σύνορά μας.

Είναι οι πολιτικοί μας αυτοί που πρέπει πλέον να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να αντιμετωπίσουν τον κλέφτη σαν κλέφτη και όχι σαν επίσημο καλεσμένο.

Εάν δεν το κάνουν, τότε δεν θα έχουν κανένα μέλλον και θα κουβαλάνε πάντα, αυτοί και τα παιδιά τους, την λέξη δειλία που θα μείνει ζωγραφισμένη ανεξίτηλα στα ονόματά τους…


Δεν υπάρχουν σχόλια: