Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Σε πύρινο κλοιό ο Υμηττός


Καταγγελίες κατοίκων των Γλυκών Νερών για ταυτόχρονες εκρήξεις λίγο πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό που ξέσπασε στις 12:50 το μεσημέρι, σε δασική έκταση στο τέρμα της οδού Μπουμπουλίνας στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά κατευθύνθηκε προς την κορυφή του βουνού και άρχισε να «κατεβαίνει» προς την Αγία Παρασκευή και του Παπάγου.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς η φωτιά καίει και σε δύσβατες εκτάσεις όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Επί τόπου βρίσκονται 60 άνδρες με 20 οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Ωστόσο χρειάστηκαν 45 λεπτά για να απογειωθούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν απειλεί σπίτια.

Έκκληση να ενισχυθούν τα εναέρια μέσα απηύθυναν μέσω του City99,5 οι δήμαρχοι Χολαργού Δ. Νικολάου και Αγίας Παρασκευής Β. Γιαννακόπουλος. Μάλιστα ο κ. Γιαννακόπουλος μετέφερε καταγγελία των κατοίκων των Γλυκών Νερών πως λίγο πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς άκουσαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις.

Πολύ σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η πυρκαγιά στην παροχή ρεύματος, καθώς εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί δύο γραμμές υψηλής τάσης, Λαύριο-Παλλήνη και Παλλήνη-Αργυρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: