Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Τελετή έναρξης Παρασκευή 15:00 ώρα Ελλάδας


Δύο ημέρες προτού ανοίξει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι διοργανωτές προέβησαν σε ανακοινώσεις για την Τελετή Εναρξης.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, Ζανγκ Χεπίνγκ, η Τελετή Έναρξης θα αρχίσει στις 8 το βράδυ (15:00 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, με τον Κινέζο Λιού Χουάν και τη Βρετανίδα Σάρα Μπράιτμαν να ερμηνεύουν το τραγούδι του μουσικού θέματος των Αγώνων.

Ο κ. Ζανγκ δήλωσε ακόμη ότι της Τελετής θα προηγηθεί μια παράσταση 75 λεπτών με λαϊκή και εθνική τέχνη από 28 ομάδες από ολόκληρη τη χώρα.(75 λεπτά να βλέπουμε ξυλοπόδαρα, φαναράκια και κόκκινους δράκους ρε παιδιά είναι πολύυυ...)

Το κεντρικό κομμάτι της τελετής, η καλλιτεχνική εμφάνιση, θα διαρκέσει μία ώρα και θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το ένα θα υπογραμμίζει τον αρχαίο πολιτισμό της Κίνας και το άλλο θα τονίζει τη σύγχρονη εποχή της χώρας, ενώ στο τέλος θα έρθει το τραγούδι του μουσικού θέματος.

Το υπόλοιπο διάστημα της Τελετής, το οποίο θα έχει διάρκεια 2,5 ωρών, θα περιλαμβάνει διάφορα Ολυμπιακά τελετουργικά και παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης από τον Κινέζο Πρόεδρο, Χου Τζιντάο, της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και της παρέλασης των αθλητών.

Οι αντιπροσωπείες από τις 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπουν στο στάδιο , με πρώτη την ελληνική αποστολή, σημαιοφόρος της οποίας θα είναι ο Ολυμπιονίκης του τζούντο, Ηλίας Ηλιάδης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: