Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008

o θεός του φλαμένκο

Χοακίν Κορτές o γοητευτικός τσιγγάνος επιστρέφει με ένα «one man show», και πολυμελή ορχήστρα στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου Η νέα παράσταση που θα παρουσιάσει έχει τίτλο «Mi Soledad»







Εξαιρετικά γοητευτικός, ασκεί απόλυτο μαγνητισμό στο κοινό και δη το γυναικείο, ο Κορτές έφερε έναν άλλο αέρα στη σκηνή του φλαμένκο. Απογείωσε το αγαπημένο του είδος, το έβαλε σε χώρους που ως τότε ήταν απαγορευμένο και του προσέδωσε πολύ μεγαλύτερο αισθησιασμό και δημοτικότητα. Αλλωστε αυτό ήταν το κύριο μέλημά του. Να διαδώσει το φλαμένκο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό και δη νεανικό. Και το κατάφερε. Αλλωστε ο ίδιος παραδέχεται ότι αυτά που χάνει κανείς όσο περνούν τα χρόνια αντισταθμίζονται «με όσα κερδίζει σε σοφία, ωριμότητα και εμπειρία».

Γι’ αυτό και στην παράσταση «Mi Soledad» θα μας προσφέρει ένα ταξίδι στα πιο προσωπικά του συναισθήματα. Πρόκειται για ένα ενδόμυχο οδοιπορικό, με κύριο συναίσθημα τη μοναξιά, μια μοναξιά, όμως, που γίνεται κατανοητή και η οποία - επιφορτισμένη με οικειότητα- αποτελεί εκδήλωση της ατομικότητας του ανθρώπου. Το σκηνικό είναι σκόπιμα μινιμαλιστικό και αποφεύγει τεχνάσματα.
Εξαιρετικός !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: