Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2008

η μεγαλύτερη ως τώρα ηλεκτρονική απάτη


Μεγάλη υπόθεση κλοπής στοιχείων πιστωτικών καρτών εξιχνίασαν οι αρχές στις ΗΠΑ, απαγγέλλοντας κατηγορίες σε 11 συνολικά άτομα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής υπόθεση ηλεκτρονικής κλοπής που αφορά την απόσπαση στοιχείων για περισσότερες από 40 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες.
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη εισβολή σε αρκετές μεγάλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων, όπου και εγκατέστησαν ειδικό λογισμικό για την απόσπαση λογαριασμών και κωδικών.

Οι εισαγγελικές αρχές της χώρας έκαναν λόγο για «διεθνή συνωμοσία».

Οι τρεις από τους κατηγορούμενους είναι Αμερικανοί, ενώ οι υπόλοιποι είναι Εσθονοί, Ουκρανοί, Λευκορώσοι και Κινέζοι. Οι αρχές ανέφεραν ότι τα στοιχεία που αποσπούσαν με ασύρματες συσκευές, τα διοχέτευαν σε διάφορους σέρβερ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημίες σε τράπεζες, εταιρείες λιανικής και απλούς καταναλωτές, αλλά δεν έδωσε στοιχεία όσον αφορά το χρηματικό ύψος των οικονομικώς απωλειών.

Παράλληλα, προτρέπει όσους φοβούνται για την ασφάλεια των προσωπικών τους στοιχείων να επικοινωνούν με τις τράπεζές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: