Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2008

η απάντηση της κας Ντόρας...


όπως μάθαμε η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, βρίσκεται από την Τετάρτη στην κινεζική πρωτεύουσα, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους 29ους Ολυμπιακους Αγώνες.
Η κα Μπακογιάννη δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια παράξενη περίοδο με τα Σκόπια. Εχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες τόσο σε πολιτικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο, ώστε αν τα Σκόπια παρεκτραπούν να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες».

Η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, χωρίς σοβαρό λόγο: «Ειμαστε μια σοβαρή χώρα που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με κάτι που αγγίζει το όριο του γραφικού».

Γενικά, υπάρχει έντονη προβοκατόρικη τάση και δεν είναι ανάγκη να 'τσιμπήσουμε'» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εξωτερικών. (μόνο να μη "τσιμπήσουμε τα @@" μας, κατά τη γνωστή ρύση κα. Μπακογιάννη)

Χαρακτηριστικά πρόσθεσε, «Το πώς θα βγει το όνομα της ΠΓΔΜ στην τελετή έναρξης είναι κάτι κατοχυρωμένο από τη ΔΟΕ. Ετσι έγινε στην Αθήνα το 2004, έτσι και στο Σίδνεϊ το 2000 και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε άλλο με αυτό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Μίνως Κυριακού σχολίασε: «Ασφαλώς αποτελεί αστειότητα και μόνο η αναφορά αυτής της επιδίωξης. Δεν είναι δυνατό να συμβεί καθώς το επίσημο όνομα της χώρας είναι FYROM και αυτό χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ και τη ΔΟΕ. Δε νομίζω ότι θα τολμήσουν να δοκιμάσουν να αλλάξουν το υπάρχον καθεστώς».

«Ο κος Νικολάου και εγώ προειδοποιήσαμε την BOCOG για τον κίνδυνο και προτείναμε τρόπους να αποφύγουν τη παγίδα. Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα συμβεί τίπoτα. Δεν εφησυχάζουμε και ελπίζω ότι θα έχουν την ευφυία να αποφύγουν την οποιαδήποτε είδους παρανόηση» πρόσθεσε ο κ. Κυριακού.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε με την επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων του Πεκίνου που χαρακτήριζε «Μακεδόνες» τους αθλητές της ΠΓΔΜ κατά την επίσημη είσοδό τους στο Ολυμπιακό Χωριό, ο κ. Κυριακού είπε: «Για το θέμα εστάλη επίσημη διαμαρτυρία στον πρόεδρο της BOCOG Λιου Τσι. Επίσης, υπήρξε παρέμβαση του Λάμπη Νικολάου στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι στην τελετή έναρξης δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό απρόοπτο.»

κοντος ψαλμός κα. Μπακογιάννη και κ. Κυριακού, εφισυχάζουμε με τις διαβεβαιώσεις σας... αύριο θα δούμε την αποστολή του FYROM

Δεν υπάρχουν σχόλια: