Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Συνέδριο Αγιοβασίληδων στη Δανία


Αγιοβασίληδες και ξωτικά απ' όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν σήμερα Δευτέρα 21/7/08 στην Κοπεγχάγη για το 51ο παγκόσμιο συνέδριό τους, βασικά θέματα του οποίου είναι η ημερομηνία του εορτασμού των Χριστουγέννων αλλά και η «μάχη» κατά της παχυσαρκίας.

«Για άλλη μια φορά η ημερομηνία της γιορτής αποτελεί πραγματική σπαζοκεφαλιά για τους Αγιοβασίληδες: οι περισσότεροι θέλουν να δίνονται τα δώρα στις 24 Δεκεμβρίου αλλά ορισμένοι θέλουν να καθιερωθεί η 25η, ενώ υπάρχει και η 6η Ιανουαρίου για τους Ρώσους ορθοδόξους», εξήγησε ο Γενς Πέδερ Τόρνβιγκ, ο εκπρόσωπος του συνεδρίου που διεξάγεται στο Μπάγκεν, ένα ψυχαγωγικό πάρκο στα βόρεια της Κοπεγχάγης.

Όμως το «κατεπείγον» θέμα που κυριάρχησε στις συνομιλίες είναι «η υγεία των Αγιοβασίληδων που είναι πολύ χοντροί, σε σημείο που ορισμένοι δυσκολεύονται να περάσουν από την καμινάδα», πρόσθεσε.

Οι σύνεδροι αποφάσισαν να κάνουν γυμναστική για να κρατηθούν σε φόρμα αντί να κάνουν αυστηρή δίαιτα που θα επηρέαζε την καλή τους διάθεση.

Το πρωί της Τρίτης, μετά από μια βόλτα πολλών χιλιομέτρων με ποδήλατο και μια παρέλαση στους δρόμους της Κοπεγχάγης οι Αγιοβασίληδες θα βουτήξουν στα νερά του λιμανιού της πόλης και στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να σπάσουν ένα ρεκόρ: αυτό των περισσότερων Αγιοβασίληδων που χόρεψαν ποτέ ομαδικά χούλα-χουπ.


Εμείς θα συμπληρώσουμε ότι οπωσδήποτε πρέπει να προσέξουν τη γραμμή τους γιατί υπάρχει και η εξής παρακάτω εκδοχή: κάντε κλικ εδώ και βάλτε το όνομά σας όταν σας ζητηθεί, ώστε η ενημέρωση να αφορά αποκλειστικά εσάς !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: