Τρίτη 15 Ιουλίου 2008

Εγώ πότε θα δω HD?

Ωραίαα...πήρες τη καινούργια 40 LCD FullHD, τα' σκασες ωραία και καλά. Μεγειά σου..
Τώρα? αν δεν έχεις Playstation 3 ή Blu-Ray player... ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ.
Είσαι αναγκασμένος να βλέπεις τη παλιά, κακή Ελληνική τηλεόραση, αλλά στο πιο ζουπιγμένο.
Ακόμα και η Αλβανία έχει κανάλια υψηλής ευκρίνειας.


H τηλεόραση περνά αυτή την εποχή τη δεύτερη μεγάλη επανάσταση μετά το χρώμα -αλλά η ποιότητα απέχει χαρακτηριστικά. Όπως και σε όλες τις Ελληνικές αγορές, έτσι και στην τηλεόραση όλοι ακολουθούν τον κανόνα του χαμηλότερου κοινού παρονομαστή: Εμφανίζουν όσο χειρότερα πράγματα γίνεται, με όσο φτηνότερη τεχνολογία τους παίρνει. Γι' αυτό η ψηφιακή τηλεόραση υπάρχει μόνο ως κάτι καναλάκια-ανέκδοτα της ΕΤ με το αχανές budget και τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε. Κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν κάνει κίνηση προς την κατεύθυνση της HD εικόνας. Ούτε καν η Nova (πλέον ιδιοκτησία της Forth net).
Την ώρα λοιπόν που εμείς βλέπαμε τους παίκτες του Euro 2008 θολούς και ζουπιγμένους στην οθονάρα μας (στην Αλβανία το έβλεπαν σε HD). Η Αλβανία έχει δύο δορυφορικά HD ψηφιακά κανάλια, εμείς έχουμε μηδέν. Παρεμπιπτόντως, μόνο ένα κανάλι (to Σκάι) δείχνει εικόνα σε 16:9, την αναλογία του 99% των τηλεοράσεων που πωλούνται τα τελευταία 2 χρόνια.
Εν τω μεταξύ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα είναι οι πρώτοι που θα μεταδοθούν πλήρως σε HD, και η Αμερική, η Ευρώπη (και η Αλβανία), που τόσο καιρό έχουν συνηθίσει βλέποντας σε HD το Lost, το Prison Break, ταινίες και ειδήσεις, θα τους δουν όπως πρέπει, με εικόνα πεντακάθαρη και ανάλυση κρυστάλλινη, στις καινούριες τους τηλεοράσεις που είναι ίδιες με τις δικές μας. Εμείς, για ακόμα μια φορά, θα τους δούμε ζουπιγμένους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: