Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ειδικές φυλακές για κληρικούς ζητεί η ΔΙΣ


Την ίδρυση ειδικών φυλακών για κληρικούς και μοναχούς που θα στεγαστούν στην Ανω Μονή Χρυσοπηγής Δίβρης, στην Ηλεία, αιτείται και επισήμως η Ιερά Σύνοδος με εισηγητή τον Χρυσόστομο, Μητροπολίτη Ζακύνθου, από τους υπουργούς Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη και Δικαιοσύνης κ. Σωτ. Χατζηγάκη. Το έγγραφο αίτημα της Συνόδου διατυπώνεται μερικές μόλις εβδομάδες μετά τον εγκλεισμό του μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονα στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο κ. Παντελεήμονας καταδικάσθηκε τον περασμένο Ιούνιο από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση υψηλού χρηματικού ποσού από τη Μονή Οσίου Εφραίμ Νέας Μάκρης και σήμερα εκτίει ποινή εξαετούς φυλάκισης.

σωστό αυτό... μη γινόμαστε και γραφικοί...δηλαδή επειδή του Παντελεήμονα του διέφυγε η 7η εντολή (ου κλέψεις)... εντέλει δεν την ήξερε ρε παιδί μου ο χριστιανός... πρέπει να βρίσκεται στον Κορυδαλλό μαζί με όλους τους άλλους που τους διέφυγε αυτή η εντολίτσα?
εεε όχι...
στη Χρυσοπηγή Δίβρης στην Ηλεία. Εκεί μάλιστα..θα συμφωνήσω...μέσα στα πυκνά έλατα, στις πηγές, στα τρεχούμενα νερά και στo ...κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια κελαηδήστε... λα..λα..λα
Εκεί πρέπει..


ΜΟΝΗ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ( Άνω Δίβρη)

Έδρα ομώνυμου δήμου της Ηλείας η Δίβρη είναι στην εθνική οδό Πάτρας -Τρίπολης. Η μονή είναι κτισμένη σε υψόμετρο 950 μ., σε άλλοτε δυσπρόσιτη χαράδρα, μέσα σε πυκνό δάσος ελάτων. Πηγές και τρεχούμενα νερά υδροδοτούν το μοναστικό συγκρότημα και τους κήπους του. Ο τοιχογραφικός διάκοσμος του καθολικού, που ιστορήθηκε το 1667 όπως αναφέρει η κτητορική επιγραφή, διατηρείται σχεδόν ακέραιος. Στην ίδια χρονολογία ανάγεται και η ανέγερση του καθολικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: