Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Ομολόγησε για τη δολοφονία του Ν. Σεργιανόπουλου


Τη σύλληψη ενός 30χρονου Γεωργιανού ως δράστη για την ανθρωποκτονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γρηγόρης Μπαλάκος.

Ο δράστης συνάντησε για πρώτη φορά το θύμα σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, τη νύχτα της δολοφονίας του, όπου ο ηθποποιός του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του για να καταναλώσουν ποτά και ναρκωτικά. Οι δύο άνδρες πήγαν με το αυτοκίνητο του θύματος στο σπίτι του στο Παγκράτι, όπου κατανάλωσαν μπύρες και έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του φερόμενου ως δολοφόνου, ο ίδιος προκλήθηκε από τον ηθοποιό να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις στις οποίες επειδή ο συλληφθείς δεν ενέδωσε, δέχτηκε απειλές με μαχαίρι από το θύμα. Τότε ο δράστης κατάφερε να πάρει το μαχαίρι από τα χέρια του θύματος και να του καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Όταν ο Γεωργιανός διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός ήταν νεκρός, έπλυνε τα χέρια του και το μαχαίρι και το άφησε στην κουζίνα.

Προκαλώντας τεχνητή αναστάτωση στους χώρους του σπιτιού, ρίχνοντας ρούχα και αντικείμενα στο πάτωμα, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είχε προκληθεί ληστεία, ο ο Γεωργιανός επιχείρησε να βγει από την πόρτα του σπιτιού η οποία ήταν κλειδωμένη. Αφού διαπίστωσε ότι πίσω από την ξύλινη επένδυση της πόρτας υπήρχε μέταλο, ο 30χρονος Γεωργιανός αναζήτησε τα κλειδιά μέσα στο σπίτι, τα βρήκε και αναχώρησε.

Κατά τη διαφυγή του, ο δράστης πέταξε σε κάδο απορριμάτων τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου, τα οποία είχε πάρει από το σπίτι του ηθοποιού, πήρε ταξί και πήγε στο σπίτι του, έχοντας κλέψει δύο φορητούς υπολογιστές -οι οποίοι βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε-, 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο πούλησε.

Η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία ταυτοποιώντας, πριν από 20 ημέρες, μερικά από τα πολλαπλά και ανόμοια αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στους χώρους του διαμερίσματος του ηθοποιού, με εκείνα ατόμου που είχε δακτυλοσκοπηθεί και ως Αφγανός στη Σάμο και ως Γεωργιανός στην Αθήνα. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 30χρονο Γεωργιανό που βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα ήδη πριν από το 2006 οπότε και είχε συλληφθεί για απόπειρα κλοπής και είχε απελαθεί, ο οποίος επανήλθε μέσω της Τουρκίας στη Σάμο, όπου είχε δηλώσει ότι είναι Αφγανός ζητώντας πολιτικό άσυλο χωρίς ποτέ να εγκριθεί.

Ο δράστης συνελήφθη μαζί με ομοεθνή του χτες στις 20.00 στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Ανάφης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: