Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Στο σφυρί το παλάτι του Καρδινάλιου στην Εκάλη





Ο πλειστηριασμός με βάση την υπ' αριθμ. 817/11-6-2008 έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, έχει προγραμματιστεί για τις 23 του μηνός στο Δημαρχείο της Εκάλης με οφειλέτη τον Ευθύμιο Τριανταφυλλόπουλο, του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, κατά κόσμον «Ταρζάν» της τηλεοπτικής «Ζούγκλας»!

Η έκθεση,είναι σαφής: ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει χρέος ύψους 258.612,48 ευρώ «πλέον νομίμων τόκων και εξόδων και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση αφαιρουμένων τυχόν καταβολών» (όπως αναφέρεται) εξαιτίας του οποίου βγαίνει σε πλειστηριασμό η πολυτελής βίλα του επί της οδού Ήβης, αρ. 3, στην Εκάλη.

Η περιγραφή του ακινήτου δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη μεγάλη αξία του. Έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.008 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από:


· υπόγειο όροφο που περιλαμβάνει χώρο γκαράζ 75,92 τετραγωνικών μέτρων

· υπόγειο χώρο 122,03 τετραγωνικών μέτρων

· αποθήκη 23,70 τ.μ., λεβητοστάσιο 10,40 τ.μ., αποθήκη – πλυντήριο 11,40 τ.μ.

· ισόγειο επιφάνειας 223,65 τ.μ. και

· πρώτο πάνω από το ισόγειο όροφο 175,90 τ.μ.

Από την επί τόπου έρευνα του δικαστικού επιμελητή διαπιστώθηκε ότι «το ακίνητο είναι περιτοιχισμένο γύρωθεν με δενδροφύτευση και μάντρα, στον αύλειο χώρο υπάρχει πισίνα διαστάσεων 5 επί 3 μέτρων περίπου», γράφει η έκθεση και συμπληρώνει:

«Στο σημείο αυτό αποχώρησε ο καθ’ ου οφειλέτης (σ.σ. ο Μάκης) λόγω υποχρεώσεων, όπως δήλωσε, και εμφανίστηκε η σύζυγός του Κιμ Κίλιαν. Κατά δήλωση της συζύγου του ως άνω οφειλέτη, κας Κιμ Κίλιαν, το υπόγειο χρησιμοποιείται ως κατοικία. Το ισόγειο είναι διαμορφωμένο ως καθιστικό-σαλόνια και κουζίνα. Στον Α’ όροφο βρίσκονται 4 κρεβατοκάμαρες με δικό τους μπάνιο. Υπάρχει κήπος διαμορφωμένος με γκαζόν και δέντρα», καταλήγει η έκθεση.

Το χρέος είναι ασήμαντο σε σύγκριση με τα 14 εκατομμύρια ευρώ που απέκτησε μόλις πρόσφατα ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πουλώντας το μερίδιό του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Ήταν, λοιπόν, απορίας άξιο γιατί δεν εξόφλησε το χρέος του ώστε να αποφύγει τον κίνδυνο της κατάσχεσης. Δεν ακούστηκε επίσης να έδωσε τα χρήματα που πήρε από την πώληση των μετοχών του στην ΕΣΗΕΑ, ως δωρεά υπέρ των αναξιοπαθούντων δημοσιογράφων – όπως είχε υποσχεθεί δημόσια. Αν το έχει κάνει και –από σεμνότητα και ταπεινότητα– δεν το ανακοίνωσε, η ΕΣΗΕΑ οφείλει να τον διευκολύνει ώστε να μη χάσει τη στέγη του.

Πως προέκυψε αυτό το χρέος? δειτε παρακάτω

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση του μακαρίτη Πάνου Πάλμου, πρώην βουλευτή και την εποχή της επίδικης υπόθεσης επικεφαλής του Κέντρου Βρεφών «Μητέρα». Ο «Ταρζάν» είχε κάνει μια εκπομπή στον ΣΚΑΪ και ενέπλεξε τον Πάλμο σε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών. Εκείνος προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι εξαπατήθηκαν από το Δημοσιογράφο, ότι τους παγίδεψε με κρυφές κάμερες και τα σχετικά, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να καταδικάσει τον Μάκη. Την καταδίκη επικύρωσε ο Άρειος Πάγος το 1996.

Στον μηνυτή επιδικάστηκε και αποζημίωση, αλλά ο Μάκης αρνήθηκε να πληρώσει. Μάλιστα, όταν οι δικαιούχοι τον πίεζαν, τους απαντούσε αλαζονικά με φράσεις που δεν γράφονται, και τους χλεύαζε ότι δεν θα πάρουν τίποτα γιατί δεν έχει τίποτα στο όνομά του. Προφανώς, πίστευε ότι ως… κορυφαίος παράγων του δημόσιου βίου και τιμητής των πάντων ο ίδιος στέκεται πάνω από τους νόμους που ισχύουν για το λαουτζίκο.

Οι κληρονόμοι του μακαρίτη Πάλμου δεν το έβαλαν κάτω. Ανακάλυψαν μετά από μεγάλη έρευνα μια προσημείωση που είχε εγγραφεί το 2005 στο υποθηκοφυλακείο Νέας Ερυθραίας από την οποία φαινόταν ότι ο Μάκης είχε πάρει δάνειο από την Alpha Bank για το ανάκτορό του στην Εκάλη (προφανώς για λόγους «πόθεν έσχες») κι επομένως το σπίτι ήταν στο όνομά του! Ζήτησαν, λοιπόν, και πήραν απόφαση αναγκαστικής κατασχέσεως με απόφαση του 2002 που έγινε εκτελεστή το 2008. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, ο Μάκης συνέχισε να δείχνει αδιαφορία ή σιγουριά ότι δεν θα πληρώσει, και τελικά ειδοποιήθηκε ότι το σπίτι του βγαίνει στο σφυρί!

Πάντως, για να μην ανησυχούν οι θαυμαστές του, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μέχρι την κατακύρωση του πλειστηριασμού ο οφειλέτης δικαιούται να εξοφλήσει τις απαιτήσεις του επισπεύδοντος υπέρ του οποίου έγινε η εκτέλεση. Δηλαδή υπάρχει ακόμη χρόνος ώστε να ξεπληρωθεί το χρέος και να μη μείνει το ζευγάρι στο δρόμο. Ήδη, όπως μάθαμε, οι δικηγόροι των δύο πλευρών βρίσκονται σε διαπραγμάτευση ώστε να συμφωνήσουν σε αναβολή του πλειστηριασμού για να τακτοποιήσει ο Μάκης τις υποχρεώσεις του.

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι διαφωνούμε με τον τσαμπουκά ορισμένων «καλαμοκαβαλάρηδων» του κλάδου που νομίζουν ότι είναι εισαγγελείς, δικαστές και Άρειος Πάγος ταυτόχρονα. Και διαφωνούμε ακόμη περισσότερο με εκείνους που πιστεύοντας πως είναι πάνω από τους νόμους μπορούν να λασπώνουν ανθρώπους που δεν κατέχουν δημόσια αξιώματα και να μην ανασκευάζουν ούτε να… πληρώνουν. Δηλαδή σε τι διαφέρει η αλαζονεία της πολιτικής εξουσίας από την αλαζονεία μερικών εκπροσώπων της λεγόμενης Τέταρτης Εξουσίας;

Αυτό που μένει είναι πιθανόν η εντύπωση που ίσως αποκομίσουν οι φτωχοί και καταφρονεμένοι από το ανάκτορο του Μάκη, τον οποίο έχουν για ίνδαλμα και προστάτη-άγιό τους. Ας προσέξουν τα σχόλια που θα κάνουν μήπως κατηγορηθούν για… λαϊκισμό. Ένας Ρομπέν των Φτωχών δεν μπορεί παρά να ζει σε… δάσος όπως αυτό της Εκάλης.

πηγή: ¨στο καρφί"