Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

μα.. γιατί ??




Αποκεφάλισαν τον... Χίτλερ!

Ένας άνδρας απέκοψε το Σάββατο 5/7/08, το κεφάλι ενός κέρινου ομοιώματος του Αδόλφου Χίτλερ κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων "Μαντάμ Τισό" στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο άνδρας, 41 ετών, συνελήφθη και κρατείται, προσθέτει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το ομοίωμα του Χίτλερ είναι ντυμένο με ένα γκρι κοστούμι, βρίσκεται μέσα σε έναν χώρο φτιαγμένο έτσι ώστε να μοιάζει με σκοτεινή αποθήκη, έχει το βλέμμα της απόγνωσης και κοιτάει προς τα κάτω.

Το χέρι του είναι τεντωμένο και το ακουμπάει πάνω σε ένα ξύλινο τραπέζι. Στον τοίχο της αποθήκης υπάρχει ο χάρτης της Ευρώπης. Το ομοίωμα δείχνει τον Χίτλερ όπως ήταν τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Περίπου 25 τεχνίτες εργάστηκαν επί τέσσερις μήνες για την κατασκευή του και χρησιμοποίησαν πάνω από 2.000 φωτογραφίες και αρχειακό υλικό, ενώ προσπάθησαν το ομοίωμα να μοιάζει με εκείνο που βρίσκεται στο αντίστοιχο μουσείο του Λονδίνου.

Οι επικριτές του μουσείου στο Βερολίνο υποστηρίζουν ότι είναι ανεπίτρεπτο να βρίσκεται το ομοίωμα ενός δικτάτορα, ο οποίος ξεκίνησε τον 'Β Παγκόσμιο Πόλεμο και διέταξε την εξόντωση των εβραίων στην Ευρώπη, δίπλα σε ομοιώματα διασημοτήτων, τραγουδιστών, αθλητών αλλά και πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: